lihashuoltovasara vs selluliitti

Lihashuoltovasara ja sen vaikutus selluliittiin

Onko lihashuoltovasara helppo keino päästä eroon kaikesta selluliitistä? Nopea vastaus on, että ei ole. Lihashuoltovasarasta voi kuitenkin olla hyötyä selluliitin vähentämisessä epäsuorasti ja käymmekin tässä artikkelissa läpi miten!

Mitä selluliitti on?

Selluliitti on ihon ja ihonalaisen sidekudoksen tila, joka ilmenee ihon pinnalla näkyvinä ”kuoppaisina” muodostelmina. Se aiheutuu usein rasvan ja sidekudoksen kertymisestä tietyille kehon alueille, yleisimmin reisiin, pakaroihin ja lantioon. Selluliitti ei ole sairaus, vaan kosmeettinen ilmiö, joka voi aiheuttaa ihon epätasaisuutta ja muodonmuutoksia.

Selluliitin tarkka syy ei ole täysin selvä, mutta siihen liittyy usein rasvakertymät, sidekudoksen heikentyminen, verenkierron heikkeneminen ja tulehdusreaktiot. Riskitekijöitä selluliitin kehittymiselle ovat esimerkiksi perintötekijät, hormonaaliset muutokset, epäterveellinen ruokavalio, vähäinen liikunta, tupakointi, stressi ja ylipaino.

Selluliitin ulkonäköä voi pyrkiä vähentämään terveellisellä ruokavaliolla, riittävällä liikunnalla, ihon kosteutuksella, hieronnalla ja muilla ihonhoitotoimenpiteillä. Lisäksi tiettyjen hoitolaitteiden ja -tekniikoiden, kuten lihashuoltovasaran, käyttö voi olla yksi keino selluliitin hoidossa. On kuitenkin tärkeää muistaa, että selluliitti on monimutkainen ilmiö, eikä siihen ole yhtä kattavaa hoitoa tai ratkaisua. Aina on suositeltavaa keskustella lääkärin tai asiantuntijan kanssa ennen uusien hoitomenetelmien kokeilemista.

lihashuoltovasaran käyttö selluliitin vähemtämiseen

Yleisimmät keinot vähentää selluliittiä

Selluliitin hoitoon on olemassa useita erilaisia lähestymistapoja. On kuitenkin tärkeää huomata, että selluliitti on monimutkainen ilmiö, eikä yhtä ainoaa hoitokeinoa ole olemassa. Parhaiten sopiva hoito riippuu yksilöllisistä tarpeista ja terveydentilasta. Tässä on kuitenkin joitakin yleisiä tapoja hoitaa selluliittia:

 1. Terveellinen ruokavalio: Tasapainoinen ruokavalio, joka sisältää runsaasti kasviksia, hedelmiä, täysjyväviljaa, terveellisiä rasvoja ja proteiineja, voi auttaa ylläpitämään terveellistä painoa ja parantamaan ihon ulkonäköä.

 2. Säännöllinen liikunta: Liikunta voi auttaa parantamaan verenkiertoa, vahvistamaan lihaksia ja edistämään rasvanpolttoa, mikä voi auttaa vähentämään selluliitin ulkonäköä. Erityisesti lihaskuntoharjoittelu ja aerobinen liikunta voivat olla hyödyllisiä.

 3. Ihonhoito: Hyvä ihonhoito voi auttaa parantamaan ihon ulkonäköä ja vähentämään selluliitin näkyvyyttä. Säännöllinen kuorinta, kosteutus ja hieronta voivat olla hyödyllisiä.

 4. Laitteet ja hoidot: On olemassa erilaisia laitteita ja hoitomenetelmiä, kuten lihashuoltovasara, imukuppihieronta, radiofrekvenssihoito ja laserhoito, jotka voivat auttaa vähentämään selluliitin ulkonäköä. Nämä hoitomenetelmät voivat kuitenkin olla kalliita ja niiden tehokkuus voi vaihdella yksilöllisesti.

 5. Elämäntapamuutokset: Tupakoinnin välttäminen, alkoholin kohtuullinen käyttö, riittävä unen saanti ja stressin hallinta voivat auttaa ylläpitämään ihon terveyttä ja vähentämään selluliitin riskiä.

Millä tavoin lihashuoltovasara auttaa selluliitin poistossa?

Lihashuoltovasara on laite, jota käytetään lihashuoltoon ja lihaskireyksien hoitoon. Se toimii syvähierontatekniikalla, jossa laitteessa olevat nopeat värähtelyt auttavat rentouttamaan lihaksia ja parantamaan verenkiertoa. Vaikka lihashuoltovasaralla ei välttämättä ole suoraa vaikutusta selluliitin vähentämiseen, se voi kuitenkin tarjota joitakin epäsuoria etuja, jotka voivat auttaa selluliitin hoidossa.

 1. Parantunut verenkierto: Lihashuoltovasara voi parantaa verenkiertoa hieromalla ihoa ja lihaksia. Parantunut verenkierto voi auttaa kuljettamaan ravinteita ja happea kudoksiin, mikä voi auttaa edistämään ihon terveyttä ja vähentämään selluliitin näkyvyyttä.

 2. Rentoutuneet lihakset: Lihashuoltovasaran nopeat värähtelyt voivat auttaa rentouttamaan lihaksia ja lieventämään lihaskireyksiä. Rentoutuneet lihakset voivat auttaa parantamaan ihon elastisuutta ja vähentämään selluliitin ulkonäköä.

 3. Sidekudoksen käsittely: Selluliitti liittyy sidekudoksen muutoksiin, kuten sidekudoksen paksuuntumiseen ja kiinteytymiseen. Lihashuoltovasaraa voidaan käyttää sidekudoksen käsittelyyn hierottaessa ihoa ja lihaksia. Tämä voi auttaa vähentämään sidekudoksen kireyttä ja parantamaan sen joustavuutta, mikä voi vähentää selluliitin näkyvyyttä.

 4. Hieronta iholle: Lihashuoltovasara käyttäämyös hierontatyökaluna hierottaessa ihoa ja kuorittaessa ihoa. Hieronta ja kuorinta voivat parantaa ihon ulkonäköä, vähentää kuolleiden ihosolujen kertymistä ja edistää uudistumista, mikä voi auttaa vähentämään selluliitin näkyvyyttä.

 5. Liikkuvuuden parantaminen: Lihashuoltovasaran avulla voidaan myös parantaa lihasten ja nivelten liikkuvuutta, mikä voi auttaa parantamaan kehon asentoa ja vähentämään paineita tietyillä alueilla. Tämä voi auttaa vähentämään selluliitin ulkonäköä alueilla, joilla se esiintyy yleisimmin, kuten reisissä ja pakaroissa.

 6. Stressin vähentäminen: Stressin vähentäminen voi positiivisesti vaikuttaa selluliitin hoitoon useista syistä. Stressi voi vaikuttaa kehon hormonitasapainoon ja aiheuttaa tulehdustiloja, jotka voivat pahentaa selluliitin oireita. Lisäksi stressi voi vaikuttaa uneen, ravitsemukseen ja elämäntapoihin, mikä voi heijastua ihon terveyteen ja selluliitin näkyvyyteen.

Millainen lihashuoltovasara kannattaisi hankkia?

Kirjoitimme artikkelin, jossa vertaamme parhaita lihashuoltovasaroita. Voit lukea artikkelin tästä linkistä: Paras Lihashuoltovasara – Vertailu

 

Lihashuoltovasaran käyttö selluliitin poistoon voi olla yksi osa monipuolista hoito-ohjelmaa. Lihashuoltovasaran nopeat värähtelyt voivat parantaa verenkiertoa, rentouttaa lihaksia, käsitellä sidekudosta ja hieroa ihoa, mikä voi auttaa vähentämään selluliitin näkyvyyttä. Kuitenkin on tärkeää huomata, että lihashuoltovasara tai mikään muu yksittäinen hoitomenetelmä ei välttämättä ole taattu ratkaisu selluliitin hoitoon. Paras tulos saavutetaan yleensä yhdistämällä useita eri hoitomenetelmiä, kuten terveellinen ruokavalio, säännöllinen liikunta, ihonhoito ja elämäntapamuutokset.

Lihashuoltovasara turvallisuus – Myyttejä ja harhaluuloja

Lihashuoltovasarat ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan urheilijoiden ja kuntosaliharrastajien keskuudessa. Nämä laitteet lupaavat nopeampaa palautumista, lihaskivun lievitystä ja lihasjännityksen poistamista. Kuten kaikkien uusien laitteiden ja hoitomenetelmien kohdalla, on kuitenkin tärkeää selvittää, ovatko lihashuoltovasarat todella turvallisia käyttää.

LUE LISÄÄ»