Lihasvasara stressinlievitys

Lihasvasaran käyttö muiden stressinlievityskeinojen tukena

Lihashuoltovasarat ovat viime vuosina yleistyneet hierontatyökalujen joukossa, ja niitä käytetään yleisesti urheilijoiden, kuntoilijoiden ja muiden fyysisesti aktiivisten ihmisten lihashuollossa ja rentouttamisessa. Lihashuoltovasaroiden avulla voidaan rentouttaa lihaksia, vähentää kipua ja parantaa verenkiertoa. Mutta voiko lihashuoltovasara olla vielä tehokkaampi stressin lievittämisessä? Kyllä, ja tässä artikkelissa käsitellään miten.

Lihashuoltovasara ja jooga

Jooga on yksi parhaista ja suosituimmista stressin lievittämiseen tarkoitetuista tekniikoista. Jooga yhdistää hengityksen, meditaation ja liikkeen yhdeksi kokonaisuudeksi, joka auttaa kehoa ja mieltä rentoutumaan. Lihashuoltovasara voi olla loistava lisä joogaharjoitukseen. Lihashuoltovasaran avulla voidaan hieroa erityisen kireitä lihaksia ja helpottaa niiden rentoutumista. Lihashuoltovasaraa voidaan käyttää myös erilaisten joogaliikkeiden tehostamiseen avaamalla lihaksia ennen tai jälkeen joogatunnin.

Lihashuoltovasara ja venyttely

Venyttely on toinen tehokas tapa rentouttaa kehoa ja mieltä. Venyttelyllä voidaan parantaa verenkiertoa, vähentää stressiä ja lievittää lihasjännitystä. Lihashuoltovasara voidaan yhdistää venyttelyyn esimerkiksi hieromalla lihaksia ennen venyttelyä. Tämä auttaa rentouttamaan lihaksia entisestään ja valmistelee kehoa paremmin venyttelyyn. Kun tunnen, että lihas kuin antautuu ja rentoutuu tiedän, että venyttely onnistuu sen jälkeen vielä paremmin. 

Lihashuoltovasara ja hieronta

Lihashuoltovasaralla tehdään hierontaa ja hienoa onkin, että sen voi tehdä joko itse tai ystävä tai puoliso voi tehdä sen. Perinteisemmässä hieronnassa myös hieroja käyttää melko paljon energiaa ja käsivoimia, mutta lihasvasara tekee tästä rennompaa myös hänelle. Hieronta on erittäin tehokas kehonhuoltomenetelmä, joka auttaa rentoutumaan, vähentää kipua ja parantaa verenkiertoa. Lihashuoltovasaraa voidaan käyttää erityisesti kohdistetun hieronnan tekemiseen. Tämä auttaa rentouttamaan erityisen kireitä lihaksia ja parantaa verenkiertoa hierottavalla alueella.

Lihashuoltovasara ja mindfulness

Mindfulness on tehokas tekniikka stressin lievittämiseen. Mindfulness yhdistää hengityksen, tietoisen läsnäolon ja meditaation yhdeksi kokonaisuudeksi, joka auttaa rentoutumaan ja vähentää stressiä.

Lihashuoltovasaraa voidaan käyttää myös mindfulness-harjoituksissa. Lihashuoltovasaran avulla voidaan keskittyä erityisesti hengitykseen ja tietoiseen läsnäoloon. Lihasvasaran käyttö kehon eri alueille auttaa rentoutumaan ja voit päättää samalla keskittyä tietoiseen läsnäoloon. Lisäksi lihashuoltovasaran värähtelyt voivat auttaa lisäämään kehon tietoisuutta ja rentoutumista. 

Tykkään ottaa rentouttavan hetken illalla, jossa pistän silmät kiinni ja hieron lihasvasaralla keskittyen samalla lihaksen rentouttamiseen. Tämä toimii varsinkin isoimmille lihaksille ja alueille missä ei helposti osu mihinkään arkaan kohtaan, kuten luihin. Tietoisesti lihaksen rentouttamiseen keskittyessä huomaa monesti miten lihas rentoutuu. 

Olisiko siis lihashuoltovasara hyvä stressin vähentämisen keino sinulle? 

Lihashuoltovasara on tehokas kehonhuoltotyökalu, joka voidaan yhdistää moniin stressiä lievittäviin tekniikoihin. Yhdistämällä lihashuoltovasaran joogaan, venyttelyyn, hierontaan ja mindfulness-harjoituksiin voidaan saavuttaa maksimaalinen hyöty stressin lievittämisessä. On kuitenkin tärkeää muistaa, että lihashuoltovasara ei ole ainoa keino stressin lievittämiseen. Tasapainoinen elämäntapa, hyvä ravinto ja riittävä uni ovat myös tärkeitä tekijöitä kehon ja mielen hyvinvoinnille.

Mikäli ajattelet lihashuoltovasaran hankkimista tutustu parhaiden lihashuoltovasaroiden vertailuun tästä: 

>>Paras Lihashuoltovasara<<

Lihashuoltovasara turvallisuus – Myyttejä ja harhaluuloja

Lihashuoltovasarat ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan urheilijoiden ja kuntosaliharrastajien keskuudessa. Nämä laitteet lupaavat nopeampaa palautumista, lihaskivun lievitystä ja lihasjännityksen poistamista. Kuten kaikkien uusien laitteiden ja hoitomenetelmien kohdalla, on kuitenkin tärkeää selvittää, ovatko lihashuoltovasarat todella turvallisia käyttää.

LUE LISÄÄ»