Stressin lievitys lihashuoltovasara

Lihashuoltovasara stressinlievityksessä

Stressi on yleinen ongelma, joka vaikuttaa moniin ihmisiin eri tavoin. Se voi aiheuttaa fyysistä ja henkistä väsymystä, päänsärkyä, unettomuutta ja muita epämukavuuksia. Lihashuoltovasarat ovat kuitenkin osoittautuneet tehokkaaksi tavaksi lievittää stressiä ja jännitystä.

Rentouttavaa syvähierontaa 

Lihashuoltovasarat ovat laitteita, joiden iskusyvyys on jopa 16mm. Ne käyttävät nopeaa sykettä ja lyöntivoimaa lihasten syvemmällä tasolla, jolloin ne voivat helposti rentoutua ja lievittää stressiä. Laitteiden avulla onkin siksi mahdollista saavuttaa syvempiä lihaskudoksia kuin perinteisellä hieronnalla. Tämä tekee niistä erinomaisen vaihtoehdon stressin ja jännityksen hallintaan.

Missä sinä tunnet stressiä? 

Minulle stressi tuntuu usein niska- ja hartiaseudulla. Kova treeni ja työskentely tietokoneella ei välttämättä myöskään auta. Tykkäänkin lihasvasarassani siitä, että pystyn itse käsittelemään stressin jumittamia lihaksia, vaikka joka päivä.

Lihashuoltovasaroita voidaan käyttää monilla eri alueilla kehossa, kuten selässä, jaloissa, käsissä ja hartioissa. Laitteilla on useita eri nopeuksia ja voimakkuuksia. Siksi ne voidaan mukauttaa henkilön yksilöllisiin tarpeisiin. Niitä voidaan myös käyttää eri päivän aikoina, esimerkiksi ennen nukkumaanmenoa rentoutumiseen tai ennen urheilusuoritusta lihasten valmisteluun.

Käyttöohjeet lihashuoltovasaralle stressin hallintaan

Lihashuoltovasaroita käyttäessä on tärkeää muistaa käyttää niitä oikein. Aloita matalalla nopeudella ja voimakkuudella, ja lisää sitten vähitellen intensiteettiä. Käytä laitetta aina ohjeiden mukaan ja suositukseni on, että käyttää alussa sitä maksimissaan vain 15 minuuttia kerrallaan. On myös tärkeää käyttää laitetta vain terveillä alueilla, joten jos sinulla on terveysongelmia, kuten tulehtuneita lihaksia tai avohaavoja keskustele ensin lääkärisi kanssa ennen kuin aloitat lihashuoltovasaran käytön. 

Tässä on muutamia vinkkejä, kuinka käyttää lihashuoltovasaraa stressin lievittämiseen:

 • Aloita hitaasti: Aloita käyttämällä lihashuoltovasaraa varovasti ja kevyesti lihaksen päällä. Vältä käyttämästä liian suurta painetta tai käyttämästä lihashuoltovasaraa suoraan nivelissä.
 • Keskity stressin jumittamaan alueeseen: Käytä lihashuoltovasaraa erityisesti alueille, joissa stressi on kertynyt, kuten kaulan, hartioiden ja selän alueelle.
 • Käytä sopivaa nopeutta ja voimakkuutta: Säädä lihashuoltovasaran nopeus ja voimakkuus sopivaksi sinun kehollesi. Liian nopea tai voimakas käyttö voi pahentaa kipua tai jumitusta.
 • Käytä säännöllisesti: Käytä lihashuoltovasaraa säännöllisesti stressin lievittämiseksi ja lihasten rentouttamiseksi. Voit käyttää sitä esimerkiksi ennen nukkumaanmenoa rentoutuaksesi ja nukkuaksesi paremmin

Lihashuoltovasarat ovat tehokas tapa lievittää stressiä ja jännitystä. Ne voivat auttaa rentoutumaan ja saavuttamaan jopa syvemmän rentouden kuin perinteinen hieronta.

Kuinka valita juuri sinulle sopiva lihasvasara?

>>Lue : Paras lihashuoltovasara vertailu!<<

Tutkimuksia Lihashuoltovasaran käytöstä stressin hallinnassa

 • 2020 tehty tutkimus selvitti lihashuoltovasaralla tehdyn hieronnan tehokkuutta unen tehokkuuden ja elämänlaadun parantamisessa. Tutkimus suoritettiin 30 osallistujalle, jotka käyttivät lihasvasaraa 30 päivän ajan. Heidän tuloksiaan verrattiin kontrolliryhmään. Tutkimus osoitti, että Theragun merkittävästi paransi unen tehokkuutta, vähensi nukahtamisaikaa ja lisäsi syvän unen määrää. Lisäksi osallistujat ilmoittivat merkittävästä elämänlaadun paranemisesta. Tämä ilmeni stressin ja lihaskipujen vähentymisenä ja mielialan parantumisena. Tutkimus totesi, että laite voi olla tehokas työkalu unen ja elämänlaadun parantamisessa.
 • Tutkimus jossa tehtiin 5-min hierontoja lihashuoltovasaralla. Siinä tutkittiinlihashuoltovasaroiden käytön vaikutusta liikkuvuuteen, lihaskipuun ja lihasväsymykseen reisilihaksiston jälkeen intensiivisen harjoittelun jälkeen. Tulokset osoittivat, että lihashuoltovasaran käyttö vähensi merkittävästi lihaskipua ja väsymystä, samalla kun se paransi liikkuvuutta reisilihaksistossa verrattuna kontrolliryhmään. Tutkimus päättyi siihen, että lihashuoltovasaran käyttö harjoituksen jälkeen voi olla tehokas strategia palautumisen edistämiseen ja lihaskivun ja väsymyksen vähentämiseen reisilihaksistossa

Yleisimmät stressin aiheuttajat

Stressi voi johtua monista eri syistä ja se voi vaihdella henkilöstä toiseen. Joitakin yleisimpiä stressin aiheuttajia ovat:

 • Työstressi: Työpaineet, kiire ja työtehtävien vaativuus voivat aiheuttaa stressiä monille ihmisille.
 • Taloudelliset huolenaiheet: Rahaongelmat, kuten velkaantuminen tai työttömyys, voivat aiheuttaa merkittävää stressiä.
 • Ihmissuhteet: Ongelmat parisuhteessa, ystävyyssuhteissa tai perhesuhteissa voivat olla stressin aiheuttajia.
 • Terveyteen liittyvät huolenaiheet: Vakavat sairaudet, kivut ja vammat voivat aiheuttaa stressiä.
 • Muutokset elämässä: Muutokset kuten muutto, ero puolisosta, menetetty työpaikka tai uuden perheenjäsenen syntymä voivat olla stressin aiheuttajia.
 • Ympäristötekijät: Melu, liikenne, saastuminen ja muut ympäristötekijät voivat myös aiheuttaa stressiä.
 • Henkilökohtaiset odotukset: Korkeat henkilökohtaiset odotukset suorittamisesta, täydellisyyden tavoittelu tai itsensä vertaaminen muihin voivat aiheuttaa stressiä.

On tärkeää muistaa, että stressin aiheuttajat voivat vaihdella henkilöstä toiseen, ja on tärkeää tunnistaa omat stressin aiheuttajansa ja pyrkiä löytämään tehokkaita tapoja käsitellä niitä. Lihashuoltovasara on vain yksi keino, vaikka se onkin melko hyvä!

Stressin vaikutukset

Stressi on luonnollinen osa elämää, joka vaikuttaa jokaiseen jossain vaiheessa. Se on kehon reaktio tilanteeseen, joka vaatii sopeutumista tai muutosta. Stressi voi laukaista useista tilanteista, kuten työpaineesta, taloudellisista ongelmista, ihmissuhdeongelmista, terveysasioista tai elämän suurista muutoksista.

Keho reagoi stressiin vapauttamalla stressihormoneja, kuten adrenaliinia ja kortisolia, jotka laukaisevat ”taistele tai pakene” -reaktion. Tämä reaktio valmistelee kehoa joko kohtaamaan stressitekijän tai pakenemaan siitä. Kun stressi muuttuu krooniseksi, kehon stressivastejärjestelmä voi ylireagoida, mikä voi vaikuttaa negatiivisesti fyysiseen ja henkiseen terveyteen.

Stressin vaikutukset kehoon voivat vaihdella henkilöstä toiseen, riippuen yksilöllisistä tekijöistä, kuten iästä, sukupuolesta, geneettisestä taustasta ja elämäntavasta. Joitakin yleisiä stressin vaikutuksia kehoon ovat:

 1. Sydän- ja verisuonijärjestelmä: Stressi voi lisätä sydämen sykettä, verenpainetta ja sydän- ja verisuonitautien riskiä.

 2. Hengitysjärjestelmä: Stressi voi aiheuttaa nopeaa hengitystä, hengenahdistusta ja pahentaa astmaa ja muita hengityselinten sairauksia.

 3. Ruuansulatusjärjestelmä: Stressi voi aiheuttaa ruuansulatusongelmia, kuten pahoinvointia, turvotusta, ripulia ja ummetusta.

 4. Lihastoiminta ja tuki- ja liikuntaelimistö: Stressi voi aiheuttaa lihasjännitystä, kipuja ja särkyjä, ja pahentaa sairauksia, kuten nivelrikkoa ja selkäkipua.

 5. Immuunijärjestelmä: Stressi voi heikentää immuunijärjestelmää, mikä vaikeuttaa kehon taistelua infektioita ja sairauksia vastaan.

 6. Mieliala: Krooninen stressi voi johtaa ahdistukseen, masennukseen, unettomuuteen ja mielenterveysongelmiin.

Stressin negatiivisten vaikutusten vähentämiseksi on tärkeää kehittää terveellisiä stressinhallintastrategioita. Näitä voivat olla lihashuollon lisäksi liikunta, rentoutumistekniikat, kuten meditaatio ja syvä hengitys, ajan viettäminen läheisten kanssa. 

Lihashuoltovasara turvallisuus – Myyttejä ja harhaluuloja

Lihashuoltovasarat ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan urheilijoiden ja kuntosaliharrastajien keskuudessa. Nämä laitteet lupaavat nopeampaa palautumista, lihaskivun lievitystä ja lihasjännityksen poistamista. Kuten kaikkien uusien laitteiden ja hoitomenetelmien kohdalla, on kuitenkin tärkeää selvittää, ovatko lihashuoltovasarat todella turvallisia käyttää.

LUE LISÄÄ»